30 Haziran 2011 Perşembe

Hiperaktif Çocuklara Balık Yağı balık hapı, balık yağı, balık yağı hapı, balık yağı hapı kullnımı, balık yağı hapı nedir, balıkyağı hapı, çocuklarda balık yağı hapı, Hiperaktif Çocuklara Balık Yağı

Omega-3 yağ asidi, dikkat eksikliği için de öneriliyor
Hiperaktif çocuklarda, Omega-3 yağ asidi içerikli şuruplar, rahatsızlığın giderilmesinde yarar sağlıyor.
Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Hasan Koç, ‘özellikle hiperaktivite gözlenen çocuklarda, Omega-3 yağ asidi içerikli şuruplar, rahatsızlığın giderilmesinde büyük yarar sağlıyor. Bunu hastalarımızda net bir şekilde gözlemliyoruz’ dedi.
Hamilelik sırasında dengeli beslenmeyen annelerin çocuklarında vitamin ve Mineral eksikliğine bağlı olarak bazı rahatsızlıklar görüldüğünü de söyleyen Koç, ‘hamilelik ya da bebeklik döneminde, beyinsel gelişim için gerekli vitamin ve mineralleri alamayan çocuklar için, Omega-3 yağ asidi takviyesi önerilmekte’ dedi.
“Yararlı olduğu bir başka rahatsızlık ise dikkat eksikliği’
Omega-3′ün balık yağında bulunduğunu belirten Koç, “bu vitamin grubunun yararlı olduğu bir başka rahatsızlık ise ilköğretim çağındaki çocuklarda sıkça görülen dikkat eksikliği’ dedi.
Şurupların düzenli kullanımının dikkat toplama güçlüğünü azalttığını da söyleyen Koç, “bu şuruplardan, 1-6 aylık bebeklere Günde bir çay kaşığı, 7-12 aylık bebeklere bir tatlı kaşığı, bir yaş üzeri çocuklara ise bir yemek kaşığı içirilebilir. Söz konusu ilaçların, hekim gözetiminde kullanılmasında yarar var’ diye konuştu.
“Avrupa’daki araştırmalar gelişmeyi ortaya koyuyor’
Türkiye’de Omega-3 yağ asidi kullanımıyla ilgili bilimsel bir araştırmanın yapılmadığını da vurgulayan Koç, “Avrupa’da yapılan araştırmalar, vitamin-mineral eksikliği tespit edilen çocukların, Omega-3 yağ asidi verilmesiyle beyinsel gelişme gösterdiğini ortaya koyuyor’ dedi.
Koç, vitamin bileşeninin, tüm yaş grupları tarafından da kullanılabileceğini söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e Devlet e Devlet google plus e devlet e devlet google+ glus google google+