29 Haziran 2011 Çarşamba

İncir Reçeli Tarifi incir reçeli, incir reçeli nasıl yapılır, incir reçeli yapılışı, reçel, reçel tarifleri, reçeller, İncir Reçeli Tarifi

Not: İncir; kuvvetli, besleyici ve güzel bir meyvedir. Çeşidi çoktur. Kabızlık için bir müshildir

malzemeler:

* 120 adet reçellik soyulmuş incir (pazarda satılanlarla 4 paket ~ 600 gr)
* 1 kilo 300 gr toz şeker (~ 5 su bardağı)
* 1 litre su
* yarım limonun suyu

hazırlanması:

1. incirlerin ortasını (boyuna) kürdanla delin. incirleri soğuk su dolu bir kaseye atın. 5 dakika bekletin. iki avcunuzun arasına aldığınız birkaç incirin suyunu sıkarak süzün. tüm incirleri bu şekilde kaseden alın. incirleri tekrar su dolu bir kaseye alın ve aynı işlemleri tekrarlayın.

2. incirleri su dolu bir tencere koyun ve kaynatın. kaynadıktan sonra soğuk su akan musluğun altında önceki adımdaki gibi sularını süzdürün. (ilk aşama için yazarın dediği gibi suyun oda sıcaklığına gelmesini bekledim ama bir türlü tam soğumadığı için parmaklarım yanarak suları süzdürmek zorunda kaldım. ikinci kaynama sırasında musluğu denemeye karar verdim, sonuçta çok daha kolay oldu) soğuk su dolu kase adımını tekrarlayın.

3. tenceredeki suyu tazeleyin, incirleri tencereye alın. bir taşım daha kaynatıp tekrar sularını süzdürün. (tüm bu işlemlerin amacı incirin acılığını gidermek)

4. son kaynama sırasında şeker ve 1 litre suyu ayrı bir tencereye alın ve kaynatın. şeker eriyince yarım limonun suyunu ekleyin. birkaç dakika sonra incirleri ilave edin, kısık ateşte kaynamaya bırakın.

5. yaklaşık 1 saat reçel kıvamına gelene kadar kaynatın. kıvamın tutup tutmadığını kontrol etmek için porselen bir tabağa bir damla reçelin suyundan damlatın. tabağı hafifçe eğdiğinizde reçel akmıyorsa kıvama gelmiştir.

incir reçeli, incir reçeli nasıl yapılır, incir reçeli yapılışı, reçel, reçel tarifleri, reçeller, İncir Reçeli Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e Devlet e Devlet google plus e devlet e devlet google+ glus google google+