29 Haziran 2011 Çarşamba

Bazı İlaçlar Kemik Erimesine Neden Oluyor hastalıklar, kemik, kemik erimesi, Kemik Erimesine Neden Olan İlaçlar, Kemik Erimesinin Nedenleri, kemik kaybı

Kemik erimesi yani osteoporoz belli bir yaştan sonra özellikle kadınlarda sık görülen bir hastalıktır. Vücuttaki kemik kitlesinin azalmaya başlaması ile birlikte çeşitli kırıkların ve yaralanmalarında sıklığı artmaktadır.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yeşim Gökçe Kutsal Osteoporoza neden olabilecek bazı hastalıklar ve bu hastalıklarda kullanan ilaçların osteoporoza neden olduğunu belirtti, Yeşim Gökçe Kutsal’ Osteoporoza neden olan ilaçları şöyle sıraladı :

-Kortizon (glukokortikoidler)

-Kan sulandıran ilaçlar (antikoagülanlar)

-Sara (epilepsi) ilaçları(antikonvülzanlar)

-Kanser ilaçları (kemoterapi/immünosüpresifler)

-Guatr ilaçları (tiroid ekstreleri)

Mide ilaçları (proton pompa inhibitörleri ve alimunyum içeren antasitler)

-Psikiyatri ilaçları (lityum, antidepresan olarak kullanılan selektif serotonin geri alım inhibitörleri)

Kutsal, osteoporoza neden olan ilaçlar hakkında şunları söyledi “Toplum osteoporoza neden olabilecek hastalıklar ve ilaçlar konusunda bilgilendirilmeli. Osteoporoz hastalarında muayenelerde, klinik ve laboratuvar incelemelerde kemik kaybına ve kırığa yol açabilecek hastalık ve ilaçlar gibi tüm faktörlerin ortaya çıkarılmasına yoğunlaşılmalıdır. Çünkü, osteoporoza başka bir hastalık ya da uzun süre kullanılan bir ilaç neden olabilir.”


hastalıklar, kemik, kemik erimesi, Kemik Erimesine Neden Olan İlaçlar, Kemik Erimesinin Nedenleri, kemik kaybı, kemik yıkımı, osteoporoz, Osteoporoz nedenleri, Osteoporoz nedir, Osteoporozda Dikkat Edilmesi Gerekenler, sağlık, vücuttaki kemik kitlesinin azalması, Bazı İlaçlar Kemik Erimesine Neden Oluyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e Devlet e Devlet google plus e devlet e devlet google+ glus google google+