Diş İpi Kullanımı
Diş ipi, diş aralarında kalan yiyecek artıklarının uzaklaştırılması açısından çok yararlı bir araçtır. Çok küçük yaşlardan başlanarak uygun diş fırçalama ve diş ipi kullanma tekniklerinin öğrenilmesi gerekmektedir.
Dişler fırçalandıktan sonra diş ve diş eti çizgisi ile dişler arasında kalan yemek artıklarının temizlenmesi için diş ipi kullanılır. Bu artıklar en önemli çürük nedenlerindendir.
1. Otuz santimetre kadar diş ipi alınır. Diş ipinin bir bölümü bir elin orta parmağına diğer ucu da diğer elin orta parmağına dolanır. İpin bir bölümü ortada kalmalıdır.
2. Ortada kalan ip bölümü işaret parmağı ile geriye doğru itilir.İp, dişler arasından geçirilir. Bu hareket sırasında sert olunmamalıdır. İp diş etine kadar indirildikten sonra ağız boşluğuna doğru diş aralarını sıyıracak biçimde indirilir. Bu sırada diş etinin kesilmemesine özen gösterilmelidir.
3. Aynı uygulama diğer bir parça ip alınarak alt dişler için de tekrarlanır.
Sağlık Kadın Hastalıkları Yemek Tarifleri Reçel Tarifleri Tüm Bilgiler Cilt Bakımı Cinsel Sağlık Cinsel ünlerÇocuk Hastalıkları Doğum Kontrolü Yöntemleri Erkek ağlığı Estetik Güzellik Hastalıklar İlaç spektüsleriardım Kadın Hastalıkları psikoloji Saç ımı Şifalı Bitkiler Spor Tarifler Ayva Reçeli Yapılır Oktay Usta arifi Böğürtlen Reçeli Nasıl Yapılır Çilek Reçeli Nasıl Yapılır Portakal Reçeli Tarifi – Oktay Usta İncir Reçeli Tarifi Vişne Reçeli Nasıl
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder