29 Haziran 2011 Çarşamba

Böğürtlen Reçeli Nasıl Yapılır böğürtlen reçeli, böğürtlen reçeli tarifi, reçel, reçeller, Böğürtlen Reçeli Nasıl Yapılır

Böğürtlen reçeli tarifi




Hoş bir lezzeti olan böğürtlenin reçelini, çocukların da büyüklerin de severek yiyeceğini zannediyoruz. Yapılması da son derece kolay. Yapıp denemenizi tavsiye ederiz.
Malzeme: 1 kilo böğürtlen, 750 gram toz şeker, 2-3 damla limon suyu.
Yapılışı: Böğürtlenleri bol suyla yıkayıp suyu süzülünceye kadar süzgeçte bekletin. Süzme işleminden sonra bir tencereye koyup üzerine şekeri ilave edin. Bir gece bu şekilde bekletin. Ertesi gün kısık ateşte karıştırmadan pişirin. Üzeri köpüklendikçe tahta kaşıkla köpükleri alın. Ateşten indirildikten sonra iki üç damla limon suyu ekleyin. Ilıyıncaya kadar bekletip, ılık halde kavanozlara koyun. Soğuduktan sonra kavanozların kapaklarını kapatın ve serin bir yerde saklayın.
Afiyet Olsun

Böğürtlen kanseri önlüyor

Yabani olarak yetişen ve Latince adı ‘’Rubus L.’’ olan böğürtlende, kanseri önleyen maddeler bulunduğu bildirildi. Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İlkay Tosun, yaptığı açıklamada, böğürtlende gerçekleştirdiği araştırma sonuçlarını anlattı. İlkay Tosun, bu araştırmaları sırasında, böğürtlende antikanserojen maddelere rastlandığını belirterek, ‘’Böğürtlende, antosiyanin maddesi var. Bu madde, antikanserojen ve antioksidan etkisi olan, yani kanseri engelleyici bir maddedir’’ dedi. Türkiye’de böğürtlen üzerinde bazı bilim adamlarınca araştırmalar yapıldığını ve bu çalışmalar sonucunda böğürtlenin birçok hastalığa iyi geldiğinin belirlendiğini anlatan Tosun, ‘’Böğürtlen, yurtdışında özel kültüre alınarak yetiştiriliyor. Antosiyanin, zenginliğinden dolayı oldukça popüler bir meyve. Üzerinde en çok araştırma yapılan meyvelerden biri. Ülkemizde ise sadece üniversitelerde ıslah çalışmaları yapılıyor’’ diye konuştu.

Elma reçeli

Yapılışı:

İlginç bir elmayla karşı karşıyayız. Belki her yörede bulunmuyor ama, reçel elması çok şık bir meyve. Tam da mevsimi. Ben ona kendimce "kiraz elması" tanımını daha çok yakıştırıyorum. Çünkü görünümünün kirazdan farkı yok (bana Edincik’ten geldi. Özellikle bu reçeli kahvaltılardan eksik etmemeye çalışıyorum). Gelelim tarifimize... Reçel elması sapı ayıklanmadan pişirilen bir meyve. Reçelini sapından tutarak yiyorsunuz. Önce elmalarımızı yıkayalım. Saplarını biraz kısaltabiliriz. Geniş büyük bir tencereye elmaları koyalım. Bir çay bardağı su ekleyerek, kapağı kapalı olarak 10 dakika haşlayalım. Elma bu arada suyunu da verecektir. Toz şeker ve 1 bardak su daha ekleyip, kaynayana dek karıştıralım. Kaynadıktan sonra 15 dakika daha ateşte tutalım. Limon suyunu ekleyip, bir taşım daha kaynatıp, ocağı kapatalım. Sıcak sıcak kavanoza alıp, soğuduktan sonra kapağını kapatalım.

Hazırlama süresi 10 dakika
Pişirme süresi 20 dakika
Malzeme listesi

1 kg reçel elması

1 kg toz şeker

1 çay kaşığı limon suyu
 Böğürtlen reçeli tarifi hakkinda aciklamalar Böğürtlen reçeli tarifi konusunda bilgiler.

Anahtar Kelimeler:Böğürtlen reçeli
böğürtlen reçeli, böğürtlen reçeli tarifi, reçel, reçeller, Böğürtlen Reçeli Nasıl Yapılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e Devlet e Devlet google plus e devlet e devlet google+ glus google google+