30 Haziran 2011 Perşembe

Yüksek Tansiyonun Belirtileri düşük tansiyon, yüksek tansiyon, yüksek tansiyon belirtileri nelerdir, yüksek tansiyon nasıl düşürülür, yüksek ve düşük tansiyon nedir, Yüksek Tansiyonun Belirtileri

Düşük Tansiyon Belirtileri ile yüksek tansiyonun belirtileri birbirinden farklıdır. Yüksek tansiyonun kendisini ilk aşamalarda net olarak belli edici ve kesinlikle yüksek tansiyondan kaynaklanıyordur, dedirtecek bir sebebi yoktur. Buna karşın yüksek tansiyon olma ihtimalini artırıcı rahatsızlıklar da mevcuttur. Bunları şu şekle sıralamak mümkün;

- Sürekli seyreden baş ağrısı. Şayet sabahları kalktığınızda inanılmaz bir baş ağrısı ile uyanıyorsanız yüksek tansiyon hastası olma ihtimaliniz vardır.
- Migren; migren hastalığı her ne kadar yüksek tansiyonu tetikleyici bir unsur olmasa da migreni bulunan kişilerin yüksek tansiyon hastası olma ihtimalleri daha yüksektir.
- Aşırı kalp çarpıntısı; özellikle gece yatarken kalp çarpıntıları ve kasılmaları yaşıyorsanız, yüksek tansiyon hastası olabilirsiniz.
- Zaman zaman yaşanan baş dönmeleri; baş dönmesi sorunu birçok hastalıktan kaynaklanabilmekte olup, yüksek tansiyondan da kaynaklanabilmektedir.
- Görme bozuklukları ve göz kararmaları; bu durumda başlı başına yüksek tansiyon belirtisi olmadığı halde, yüksek tansiyon hastalarının şikayetleri arasındadır.

Yüksek tansiyon un net bir belirtisi olmaması durumundan ötürü, hastaneye hangi sebeple giderseniz gidin, doktorların tansiyonunuzu ölçmesi, yüksek tansiyonun varlığının anlaşılmasını sağlayacaktır. Doktorlar bu nedenle şikayetiniz ne olursa olsun genelde tansiyonunuzu ölçerler. Ayrıca evinize tansiyon aleti alarak ara sıra tansiyonunuzu ölçmeniz de sağlıklı olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e Devlet e Devlet google plus e devlet e devlet google+ glus google google+