malzemeler:
* 1 kg çilek
* 1 kg toz şeker (4 su bardağı)
* yarım limonun suyu
hazırlanması:
1. çilekleri bir kaptan diğerine aktararak birkaç kez yıkayın. saplarını koparıp derin bir tencereye alın ve üzerlerine 4 su bardağı toz şekeri dökün.
2. tencerenin kapağını kapatıp 1,5-2 gün bu halde bekletin. (şekerler tamamen erimiş, çilekler de bıraktıkları suyun içinde yüzüyor olmalılar)
3. beklettikten sonra tencereye orta hararetli ateşin üzerine koyun ve reçeli yaklaşık yarım saat/45 dakika kaynatın. (olup olmadığını anlamak için bir damla reçeli porselen bir tabağa damlatın. tabağı eğdiğinizde reçel akmıyorsa olmuş demektir.)
4. reçel olduktan sonra limon suyunu ekleyin ve 1-2 taşım daha kaynatın. oluşan köpükleri kevgirle alın. reçeli cam kavanozlara aktarıp soğutun.
çilek reçeli, çilek reçeli tarifi, çilek reçeli yapılışı, reçel, reçeller, Çilek Reçeli Nasıl Yapılır
Sağlık Kadın Hastalıkları Yemek Tarifleri Reçel Tarifleri Tüm Bilgiler Cilt Bakımı Cinsel Sağlık Cinsel ünlerÇocuk Hastalıkları Doğum Kontrolü Yöntemleri Erkek ağlığı Estetik Güzellik Hastalıklar İlaç spektüsleriardım Kadın Hastalıkları psikoloji Saç ımı Şifalı Bitkiler Spor Tarifler Ayva Reçeli Yapılır Oktay Usta arifi Böğürtlen Reçeli Nasıl Yapılır Çilek Reçeli Nasıl Yapılır Portakal Reçeli Tarifi – Oktay Usta İncir Reçeli Tarifi Vişne Reçeli Nasıl
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder