29 Haziran 2011 Çarşamba

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır çilek reçeli, çilek reçeli tarifi, çilek reçeli yapılışı, reçel, reçeller, Çilek Reçeli Nasıl Yapılır çilek reçeli, çilek reçeli tarifi, çilek reçeli yapılışı,

malzemeler:

* 1 kg çilek
* 1 kg toz şeker (4 su bardağı)
* yarım limonun suyu

hazırlanması:

1. çilekleri bir kaptan diğerine aktararak birkaç kez yıkayın. saplarını koparıp derin bir tencereye alın ve üzerlerine 4 su bardağı toz şekeri dökün.

2. tencerenin kapağını kapatıp 1,5-2 gün bu halde bekletin. (şekerler tamamen erimiş, çilekler de bıraktıkları suyun içinde yüzüyor olmalılar)

3. beklettikten sonra tencereye orta hararetli ateşin üzerine koyun ve reçeli yaklaşık yarım saat/45 dakika kaynatın. (olup olmadığını anlamak için bir damla reçeli porselen bir tabağa damlatın. tabağı eğdiğinizde reçel akmıyorsa olmuş demektir.)

4. reçel olduktan sonra limon suyunu ekleyin ve 1-2 taşım daha kaynatın. oluşan köpükleri kevgirle alın. reçeli cam kavanozlara aktarıp soğutun.

çilek reçeli, çilek reçeli tarifi, çilek reçeli yapılışı, reçel, reçeller, Çilek Reçeli Nasıl Yapılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e Devlet e Devlet google plus e devlet e devlet google+ glus google google+