30 Haziran 2011 Perşembe

Piercingin Zararlarını piercing, piercing hakkında, piercing nerelere takılır, piercing ölümcül olabilir, piercing zararları, piercingin vucuda etkileri, Piercingin Zararlarını

Gençler arasındaki piercing modası, tehlikeli sonuçlara yol açabiliyor. Uzmanlar, ‘Ölümcül olabilir!’ diyor. Çağın modası piercing’in zararları saymakla bitmiyor… İşte yaşanan örnek vaka ve piercingin tıbbi zararları…

21 yaşındaki İtalyan Stefania Fraccalvieri, yüzünde günde 20-30 kere, 10 ila 30 saniye kadar süren elektrik şokuna benzer ağrılar hissettiği şikâyetiyle doktora gitti. Doktorlar ilk olarak, ‘intihar hastalığı’ diye de anılan bir sinir hastalığı olan ‘trigeminal nevralji’ teşhisi koydu.

Tedavi için şiddetli ağrı kesiciler denendi ancak çözüm çok daha basitti: Genç kadın dilindeki piercing’i çıkardı ve ağrılar iki gün sonra yok oldu.

Dildeki piercing’ler bazen gençlerin hayatına mal olabilecek kadar zararlı olabiliyor. Piercing’in olumsuz etkileri arasında tetanoz, kalp enfeksiyonları, beyin apseleri ve diş çürümeleri yer alıyor.

Stefania’nın örneğinde, genç kadının dilindeki piercing, çenesinden geçen, beyindeki en büyük sinirlerden, trigeminal sinire etki etmiş. Bir başka örnekse, piercing’li bir kadında ikinci bir dili andıran, bir yaranın oluşması.

‘Piercing son derece sakat ve tehlikeli’

Piercing’in böyle bir komplikasyona neden olmasına çok nadir rastlandığını söyleyen cerrah Marcelo Ravenna yine de uyarıyor: ‘Dil, piercing için özellikle tehlikeli bir yer, çünkü dilde önemli organlara ve yakınındaki önemli sinirlere mikrop taşıyabilecek çok fazla kan damarı bulunuyor.’ Bir piercing stüdyosu sahibi olan Jeanne Fritch ise dil piercingi’nin profesyonel kişilere yaptırılması, tıbbi çelikten yapılmış takı kullanılması ve dil iyileşirken ağız temizliğine özen gösterilmesi gerektiğini söylüyor. 21 yaşındaki, Romalı üniversite öğrencisi Fraccalveri’nin tavsiyesiyse, hiç piercing yapmamaları…

İstanbul Cerrahi Hastanesi’nden beyin sinir cerrahisi uzmanı Doç. Dr. Cahide Topsakal, dil piercingi’nin enfeksiyon anlamına geldiğine dikkat çekerek ‘son derece tehlikeli, sakat ve yanlış’ olarak yorumluyor. Topsakal, piercing’in beyin apsesine ve hatta bazen ameliyat gerektirebilecek sorunlara yol açabileceğini söylüyor ve ekliyor: “Çeneden yukarısıyla çok oynanmamalı, küpeler bile kıkırdağa kadar çıkmamalı.”

arasında da yaygınlık kazanmaya başlayan Piercing konusunda özellikle tıbbi yönden insanları bilinçlendirmek ve aydınlatmaktır. Daha öncede belirttiğimiz gibi herkesin bildiği ve özellikle insanlarımız tarafından kullanılan ve bir tarz olarak benimsenen Piercing farklılıktır.
Peki, kulak dışında Piercing takıları vücut bölgeleri nerelere takıla bilinir.
Piercing uygulaması yapılan bölgeler:
Kulak,Burun,Ağız içi, yanaklar, dil,Dudaklar,Kaşlar,Meme uçları,Göbek,Kadın cinsel organları,Erkek cinsel organları, başta olmak üzere vücut üzerinde ki akla gelebilen her yere Piercing uygulaması yaptıran insanlar vardır. Profesyonel piercingçilere , Piercing stüdyolarında piercinginizi yaptırmak en sağlıklı yöntemdir.Dünyada Piercing stüdyoları’da bu amaçla çalışma yapmaktadırlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e Devlet e Devlet google plus e devlet e devlet google+ glus google google+