29 Haziran 2011 Çarşamba

20′lik Diş Ağrısı Gidermek İçin Şifalı Bitkiler 20'lik diş ağrısı, 20lik diş ağrısı nasıl geçer, 20lik diş ağrısına şifalı bitkiler, 20lik dişler ne zaman çıkar, diş ağrısı, 20′lik Diş Ağrısı Gidermek İçin Şifalı Bitkiler

Diş ağrısı, tüm ağrıların yanında en fazla sinir bozan ağrı çeşitidir. Özellikle 20lik dişler hem çıkarken hem çürüdüğünde çok feci ağrı yaparlar. Yirmilik dişler insanlarda yirmili yaşlarda çıkarlar, ağızda en arkadadırlar. Bazı insanlarda yirmilik dişler çıkarken, çenede boş yer olmamasından dolayı yan, eğri şekilde damak içinde büyürler. Bu ağrılı bir süreç yaşatır. Uzman hekim, bu dişi damak içerisinden ameliyatla alır ve ağrı sonlanır ancak bu en kötü senaryodur. Bu her insanda böyle olmaz, dişler ağız içinde damak üzerinde dizili şekilde dururlarken milimetrik hareketler yapabilirlez, zaman içerisinde dişlerde aralanma, sıkılaşma olmasının nedeni budur. 20lik diş çıkarken dişler sıkılaşır, 2olik dişe yer açarlar, bu sırada diş çıkmaya çalışırken ateş, baş ağrısı yapar. Özellikle gece geç saatlerde sancısı çok faza hissedilir, uykudan uyandırabilir.www.saglikcini.com

Yirmilik dişlerin çürümesi de ayrı bir derttir. Çürüdüğü çok zor anlaşılır genellikle ağrının nedeni olarak baş ağrısı, migren gibi nedenler zannedilir ancak yirmilik diş, feci bri baş ağrısı verir, başın yarısı çene dahil ağırabilir. Hatta yirmilik diş çürüdüğünde sanki başka dişler ağırıyormuş gibi çeneye dağılan bir ağrısı vardır.

Diş çürükleri kalp rahatsızlıklarına neden olabildiği için dişçiye gitmeyi ihmal etmemek gerekir. Diş doktorunuz çürüyen yirmilik dişi dolgu, kanal tedavisi gibi işlemlerden geçirmeyi tercih etmeyecektir. Çekilecektir dişiniz. Ancak diş çekme operasyonu zannedildiği gibi ağrılı değildir.

Dişin varolan ağrısını dahi sonlandıracak anestezi yapılır, dişçinizin profesyonelliğine bağlı olarak 30 saniye ile 1 dakika arasında dişinizden kurtulabilirsiniz.

Diş ağrılarının genelinde geçici müdehale için önerilebilinecek bitki, karanfil yağıdır. Aktarlardan alınabilinecek karanfil yağı, pamuk yardımıyla ağrıyan dişin üzerine koyulabilinir, kısa sürede ağrıyı keseceği görülecektir. Ancak geçici bir çözümdür, doktorunuza gitmeyi geciktirmeyin, çünkü diş ağrıları kulak ağrısından kalb sorunlarına kadar pekçok ağrı ve hastalığın tetikçisidir.

Ayrıca sağlıklı bir ağız mutlu bir ruh hali demektir. Ağız sağlığı ve ruh sağlığı arasındaki doğrudan bağlantıyı olumlu yönde kullanmanız açısından, ağız sağlığınıza dikkat etmenizi, böylece depresyondan uzak bir ruh haline sahip olabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e Devlet e Devlet google plus e devlet e devlet google+ glus google google+