1 Temmuz 2011 Cuma

Alternatif Terapiler – Homeopati Nedir alternatif terapiler, alternatif tıp, Benzerin benzerini iyileştirmesi, Benzerin benzerini iyileştirmesi teorisi, Benzerin benzerini iyileştirmesi teorisi nedir, doğal tedaviler, doğal terapiler, Dr. Samuel Hahneman, Dr. Samuel Hahneman Homeopati, Homeopati, Homeopati nasıl etkili olur, Homeopati ne için kullanılır, Homeopati nedir, Homeopati nerede kullanılır, homeopatik tedaviler, Alternatif Terapiler – Homeopati Nedir

Homeopati: Benzerin benzerini iyileştirmesi
Saman nezlesinden irritabl barsak sendromuna birçok hastalıkta son zamanlarda homeopatik tedaviler gündeme geldiler. İşte bu konuda tüm bilmek istedikleriniz:
Homeopati nedir?
Homeopati doğanın tedavi yasasına göre geliştirilmiş bir alternatif tedavi şeklidir. Bu tedavi şekline aynı zamanda “benzerin benzerini iyileştirmesi” adı verilmiştir. Sağlıklı kişilerde hastalık belirtileri oluşturabilecek ufak dozlarda maddeler hasta kişilerdeki aynı belirtileri tedavi etmek için kullanılırlar. Uygulama şekli 2500’e yakın doğal maddenin değişik solüsyonlarının farklı aralıklarda hastaya verilmesi şeklindedir.
Teorisi ve tarihi gelişmesi
Benzerin benzerini iyileştirmesi teorisi eski yunan uygarlığına kadar dayanır. 19. yüzyılın başlarında alman bilimadamı Dr. Samuel Hahneman tarafından gözden geçirilmiş ve o zamanlar uygulanmakta olan vahşi sayılabilecek tıbbi uygulamaların karşısına daha insancıl ve etkin bir şekilde tedavi ile çıkmıştır.
Homeopatide hastalığın oluşma nedeni beden ile zihin etkilenişimin hastalanması ile tüm organizmanın rahatsızlanmasıdır. Organlar hastalık nedeni değildirler. İç seviyenin ya da yaşam gücünün rahatsızlığı hastalık nedenidir. Onun için homeopatide hasta olan organa ilaç vermek yerine kişinin o hastalığına neden olan şeye ilaç verilir.
Ne için kullanılır?
Gribal şikayetler, gaz, menstrüasyon öncesi ağrılar, çocuklarda olan soğuk algınlığı, ateş, öksürük, bronşit, astım ve daha birçok hastalık için homeopati kullanılmaktadır. Homeopati ameliyata karşı değildir ama modern tıbbın bazen ameliyat önerdiği vakalarda uygulanabilir. Örneğin; ses telleri bezeleri, basur, kronik kulak akıntısı, böbrek ve safra taşları, siğil.
Nasıl etkili olur?
Homeopati teorisine göre doğal maddelerden hazırlanır ve bedenin kendini iyileştirme gücünü hareketlendirir. Homeopati sisteminde ilaçların dinamik iyileştirme gücü işe yarar. Tam etki mekanizması ise kesin olarak bilinmemektedir. Kullanılan bazı maddeler o kadar dilue edilirler ki son şeklinde orjinal maddeye eser oranlarda bile rastlanamayabilir. Bu sebepten birçok bilim insanı homeopatik tedavi maddelerinin hiçbir etkisi olmadığını ve iyileşmenin ‘plasebo etkisi’ sebebiyle olduğunu savunmaktadır.
Süreç
Homeopatinin ilk muayenesi ayrıntılı bir sorgulamayı içerir ve bir-iki saat sürer. Terapist hastadan aldığı bilgilere göre kişinin yapısal tipine karar verir ve kullanılacak ilacı seçer. Bu ilaçlar ufak tablet, hap, granül ya da sıvı formda olabilir. Homeopatik ilaçlar yemeklerden yarım saat önce alınır. Kahve, çay, naneli yiyecekler hatta naneli diş macunları homeopatik ilaçların etkilerini değiştirebileceklerinden dolayı kullanılmazlar. Homeopatik ilaçlar genellikle kısa süreler için kullanılırlar ve iyileşme başlamadan önce kendinizi biraz daha kötü hissetmenize sebep olurlar. Bu ‘iyileşme krizi’ vücudun kendini yeniden ayarlamasının bir belirtisi olarak kabul edilir. Kullanılan ilacın doğru ve uygun dozda olup olmadığının anlaşılması için bir kaç kontrol muayenesi gerekebilir. Bir kaç gün içerisinde tedavinin faydalarının görülmesi gerekir. Tedaviye eşlik edecek diyet ve hayat tarzı değişiklikleri de önerilebilir.

alternatif terapiler, alternatif tıp, Benzerin benzerini iyileştirmesi, Benzerin benzerini iyileştirmesi teorisi, Benzerin benzerini iyileştirmesi teorisi nedir, doğal tedaviler, doğal terapiler, Dr. Samuel Hahneman, Dr. Samuel Hahneman Homeopati, Homeopati, Homeopati nasıl etkili olur, Homeopati ne için kullanılır, Homeopati nedir, Homeopati nerede kullanılır, homeopatik tedaviler, Alternatif Terapiler – Homeopati Nedir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e Devlet e Devlet google plus e devlet e devlet google+ glus google google+