29 Haziran 2011 Çarşamba

Diş Çektirdikten Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler diş çekimi, diş çektirdikten sonra nelere dikkat eidlmeli, diş çektirmek, diş hastalıkları, Diş Çektirdikten Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uzmanlar, diş çekimi sonrasında hastaların araç kullanmaması gerektiğini bildirdi.

Uzmanlar, koruyucu tedavi yöntemlerine cevap vermeyen, çürük ve enfeksiyon gibi sebeplerden dolayı dolgu veya kanal tedavisi uygulamalarıyla kurtarılamayan dişlerin son çare olarak ağızdan uzaklaştırıldığını söylediler. ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Dr. Beyhan Kasapoğlu, diş çekiminden önce dişlerin fırçalanması gerektiğini belirterek, hastaların diş çekimi sonrasında da dikkatli davranmaları uyarısında bulundu. Kasapoğlu, “Ağzınızı en az 30 Dakika süreyle çalkalamayınız. Ağzın çalkalanması çekimden sonra
iyileşmeyi sağlayacak olan kan pıhtısının oluşumunu engeller ve çekim yarasının iyileşmesinin gecikmesine sebep olur. Diş çekimi sonrası diş hekiminizin yerleştirdiği tamponu 15-20 dakika kadar sıkıca ısırın ve normal yutkunmanızı yapın. Tükürüğün ağızda biriktirilmesi ve sürekli olarak tükürmek kan pıhtısının oluşmasını engelleyip kanamanın devam etmesine yol açabilir” dedi.

ARAÇ KULLANMAYIN
Çekim bölgesinde tahrişe sebep olabilecek Sıcak, acılı yiyeceklerden kaçınılması gerektiğini kaydeden Kasapoğlu, çekim sonrası 24 Saat süre ile sigara ve Alkol içilmemesi gerektiğini dile getirdi.

Diş çekiminden sonra hastalara ‘araç kullanmayın’ uyarısında bulunan Kasapoğlu, “Ağzınızdaki uyuşukluk geçinceye kadar bir şey yemeyiniz. Farkında olmadan uyuşuk olan bölgeleri ısırıp yaralayabilirsiniz. Diş çekiminden 24 saat sonra normal ağız bakımı uygulamalarına devam edebilirsiniz. Yüzünüzde şişme, ağrı, 24 Saati geçen kanama, ağızda kötü bir tat ve koku hissi olursa zaman geçirmeden diş hekiminizi arayınız” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e Devlet e Devlet google plus e devlet e devlet google+ glus google google+