29 Haziran 2011 Çarşamba

Portakal Reçeli Tarifi – Oktay Usta Portakal Reçeli Tarifi

Portakal Reçeli Tarifi – Oktay Usta

Portakal Reçeli için malzemeler

* 2 kg. portakal
* 1 limon
* 2 kg. toz şeker

Portakal Reçeli yemek tarifi

2 kg.portaklın kabuklarını soyun.Portakla kabuklarını küp olarak kesin.Tencereye su ilave edin. Üzerine portakal kabuklarını ilave edip  5 dakika kaynatın ve acı suyunu çıkartın.Daha sonra tekrar portakalların üzerine sıcak su ilave edin ve tekrar portakal kabuklarını  5 dakika daha  kaynatın.Tekrar acı suyunu çıkatın.Portakaları ise küp olarak kesin.
Portakalları parçalayıcıdan geçirin.Dha sonra taencereye 2 kg. toz şeker ve portakal püresini ilave edin ve kaynamaya bırakın.Daha sonra üzerine limon suyu sıkın.Limon suyu ile beraber 1o dakika kadar daha kaynatın ve portakal reçelini kavanozlara boşaltın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e Devlet e Devlet google plus e devlet e devlet google+ glus google google+